Menemen'in Sesi
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Selin Koncagül Kupsar
Derya AYGÜN
Derya AYGÜN
HAYAT YOLCUSU
Mustafa Pektaş
Mustafa Pektaş
Dön Swana
Melek Balseven
Melek Balseven
ŞÜKÜR KAVUŞTURANA
Bahri Ar
Bahri Ar
Erhan Özalp
Erhan Özalp
MESELE BİRLİKTE OLMAK…
Levent Sarsıncı
Levent Sarsıncı
NORMALLEŞMEK!..
Sude Kaplan
Sude Kaplan
AŞIRI DÜŞÜNME PROBLEMİ
İrem Yorgancı
İrem Yorgancı
ARA ÖĞÜNLERDE HURMA TÜKETİN
Mehmet Ergüneş
Mehmet Ergüneş
Diş Estetiğinde Lamine
Oktay Özengin
Oktay Özengin
USTALARIN USTASI BAHTİYAR İNAN’DAN MENEMEN’DE BERBERLİK SANATI
Recai Önal
Recai Önal
AH ÇİFTÇİM VAH ÇİFTÇİM!
S`ELİNE SAĞLIK
7 Ağustos 2014 Perşembe

Sıcak yaz akşamüstlerinin vazgeçilmezidir 5 çay saatleri plajdan, denizden yorgun argın gelinir uzun akşam yemeklerinden önce ikindi atıştırmalıkları nasılda iyi gelir insana… En önemlisi ise hem hafif hem de doyucu olmalıdır.

 

LİMONLU PARFE

 

TABANI İÇİN

1 PAKET PETİBÖR BİSKÜVİ

1 YEMEK KAŞIĞI YUMUŞAMIŞ TEREYAĞI

 

PARFE İÇİN

4 ADET YUMURTA

1 SU BARDAĞI TOZ ŞEKER

1,5 SU BARDAĞI SÜT

1 PAKET KREM ŞANTİ

2 ADET LİMON

 

-Petibörleri ufalayıp tereyağı ile karıştırıyor ve bu harcı taban için borcam yahut kek kalıbımıza iyice batırarak yerleştiriyoruz.

-Süt ve krem şantiyi karıştırıp içerisine 2 limon kabuğu rendesini ekledikten sonra 1 limonun suyunu süt, krem şanti karışımımıza ekliyoruz.

-Asıl püf nokta ise bu aşamada başlıyor yumurta beyaz ve sarılarını ayırdıktan sonra yumurta beyazlarını kabarana kadar mixer yardımı ile uzun uzun köpürtüyoruz ayrı bir yerde ise yumurta sarısı ve şekerleri çırpıyoruz.

- Toplam 3 ayrı sos elde ettikten sonra üçünü birleştirip yumurta beyazlarını söndürmeden yavaş yavaş alttan üste silikon kaşık yardımı ile karıştırıp alt tabanımız olan kek kalıbına döküyoruz.

 

Tercihim 1 gün önceden yapılmasından yanadır ancak çok acil durumlarda da en büyük kurtarıcılardan… Servisi ile göz doldururken, serinletici ve mayhoş lezzeti ile de damaklarda enfes tatlar bırakabilirsiniz.

 

PATATESLİ RULO BÖREK

3 YUFKA
2 TANE YUMURTA
1 SU BARDAĞI SÜT
5 ADET PATATES
BEYAZ PEYNİR
KAŞAR PEYNİRİ
2 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI
KARABİBER
TOZ KIRMIZI KARABİBER
ÇÖREK OTU

 

-Patatesleri haşlayıp rendeliyoruz.

-Yumurta, süt, baharatlar ve rendelediğimiz peynirlerle beraber ayrı bi yerde harç oluşturup patatesleri içerisine ilave ediyoruz.

-Yufkaları tek tek bütün hali ile açıp seriyoruz içerisine tereyağı sürüp üzerine harcımızı her yerine sürüyoruz.

-Aynı işlemi geri kalan 2 yufkamız içinde yapıyoruz ve üst üste gelecek biçimde koyup, rulo şeklinde yufkalarımızı katlıyoruz.

-1 gece dolapta dinlendirdikten sonra ekmek keser gibi tek tek kesiyoruz böreklerimizi ve fırına yerleştirip üzerine çörek otumuzu döküyoruz.

-180 derecelik fırında 20-25 dakika kadar altın rengi olana kadar pişmesini bekliyoruz.

 

İPUCU: Fırından çıkarttığımız böreklerimizi parmak uçlarımıza su alıp biraz ıslatırsak çok daha kıtır kıtır olur. Bu böreğimizi acil misafir gelmelerine karşı istediğimiz süre kadar pişirmeden buzlukta tutabiliriz. Pişirmeden önce buzluktan çıkartmak kesilebilecek kıvama gelene kadar beklemek yeterlidir.

 

Her Türk hanımı gibi bende hamur işine asla hayır diyemeyenlerdenim bende ve özellikle tatlılara ve en çokta içerisinde milföy ve meyvelerin olduğu lezzetlere asla hayır diyemiyorum… Yaratıcık size kalmış ister kupların içerisinde milföyleri bölüp kreması ve meyveleriyle yapabilirsiniz isterseniz de pastane işi bütün şekilde kullanarak milföyleri fırınlayarak yapabilirseniz hangisi daha pratiğinize gelir ise benim tercihim bütün halde kullanmaktan yana.

 

ÇİLEKLİ MİLFÖY

10 ADET MİLFÖY

YARIM KİLO ÇİLEK

 

KREMA İÇİN

1 LİTRE SÜT

3 ADET YUMURTA SARISI

2,5 ÇAY BARDAĞI TOZ ŞEKER

1,5 SU BARDAĞI UN

1,5 YEMEK KAŞIĞI NİŞASTA

1 YEMEK KAŞIĞI TEREYAĞI

1 PAKET VANİLYA

 

ÜZERİ İÇİN

 PUDRA ŞEKERİ

 

-Milföy hamurlarımızı buzluktan çıkarttıktan sonra 20 dakika kadar dinlendirip ardından üzerine un serpip merdane yardımı ile inceltiyoruz. Kabarmaması için üzerlerini kürdan veya çatal yardımı ile deliyoruz.

-Fırın tepsisine yağlı kağıt serip milföy hamurlarımızı yerleştirip önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pembeleşinceye kadar pişiriyoruz.

-Kreması için 1 lt sütün yarısını ocağa koyup şeker ile birlikte kaynayıncaya kadar pişiriyoruz aynı anda yumurta sarıları, tereyağı, un ve nişasta ile karıştırıyoruz.

-Kaynayan sütün içerisine hazırladığımız yumurta sarılı karışımı ilave edip yumurta sarılarının pişmememsi için hızlı hızlı çırpıp vanilyamızı ekliyoruz ve muhallebi kıvamına gelen kremamızı tamamlayıp soğuması için dışarıda bekletiyoruz.

-Fırından çıkan milföylerden önce alt taban yapıp üzerine kremamızı döküyor içerisine çileklerimizi ekliyoruz aynı işlemden 1 kat daha yapıyoruz.

-En son üzerine pudra şekerimizi serpip üzerini çileklerle süsleyip dolapta 1 saat dinlendirip servis ediyoruz.

 

Afiyet olsun...
Soru ve görüşleriniz için: [email protected]

Yazdır   Önceki sayfa   Sayfa başına git  
YORUMLAR
 Onay bekleyen yorum yok.

Küfür, hakaret içeren; dil, din, ırk ayrımı yapan; yasalara aykırı ifade ve beyanda bulunan ve tamamı büyük harflerle yazılan yorumlar yayınlanmayacaktır.
Neleri kabul ediyorum: IP adresimin kaydedileceğini, adli makamlarca istenmesi durumunda ip adresimin yetkililerle paylaşılacağını, yazılan yorumların sorumluluğunun tarafıma ait olduğunu, yazımın, yetkililerce, fikrim sorulmaksızın yayından kaldırılabileceğini bu siteye girdiğim andan itibaren kabul etmiş sayılırım.
 

Bu yazı henüz yorumlanmamış...

FACEBOOK YORUM
Yorumlarınızı Facebook hesabınız üzerinden yapın hemen onaylansın...
Menemen'in Sesi Gazetesine Reklam Ver
Yazarlar Spor Güncel Siyaset Video Galeri Foto Galeri Tümü
Haber içeriklerimiz kaynak gösterilmeden alıntı yapılamaz, kanuna aykırı izinsiz olarak kopyalanamaz, başka yerde yayınlanamaz.
Menemen'in Sesi
© Copyright 2020 Kanatlı Ajans Yayın ve Gazetecilik Tic. Ltd. Şti.
Künye| Bize Ulaşın